Kemalangan di Pekan: Penyelam Mati Di Langgar Bot

Seorang penyelam telah meninggal dunia akibat kemalangan semasa menyelam di  kawasan berhampiran jeti Nenasi, Pekan, Pahang. Lim Yu Leng, 60, yang berasal dari Petaling Jaya, Selangor, mati di tempat kejadian yang berlaku sekitar jam 10.30 pagi semalam.

Ketua Polis Pekan, Supt Yahaya Othman memaklumkan, Lim berada dalam sekumpulan 7 orang penyelamyang bergerak di dalam sebuah bot dan bertolak sekitar jam 7.15pagi. Sampai di lokasi menyelam, 5 orang penyelam termasuk Lim telah terjun dan memulakan selaman.  Continue Reading

FacebookTwitterGoogle+Blogger PostGoogle BookmarksEmailShare

Pemberhentian Feri Bluewater

Terkejut saya apabila membaca salinan surat syarikat pengusaha feri Pulau Tioman iaitu Bluewater Express daripada rakan saya. Adakah tindakan drastik ini di ambil setelah tersebar rungutan seorang pengunjung Pulau Tioman yang menghadapi pengalaman pahit ketika menaikki feri dari Pulau Tioman ke Mersing?

Walaubagaimanapun, saya berharap bahawa pemberhentian sementara ini tidak lama kerana ianya merupakan sistem pengangkutan utama ke Pulau Tioman. Untuk salinan asal surat, sila baca di bawah….

Continue Reading

FacebookTwitterGoogle+Blogger PostGoogle BookmarksEmailShare